poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Tilapia z grilla

 
Przepis i zdjęcia dostaliśmy od Alicji i Bartka. Dziękujemy:)
Szybki i prosty pomysł na przydządzenie ryby. Tilapia pochodzi z polskiej hodowli.
Warto zwrócić uwagę na sam grill, stoi też w naszym ogródku, wygląda świetnie, a sprawdza się jeszcze lepiej, polecam www.bullsfire.pl 
 

 
Składniki na 4 osoby:
4 tilapie
10 - 12 suszonych pomidorów
ćwiartki z 5 cebuli
pół słoiczka kaparów
ugotowane ziemniaki
 
Zawijamy w folię aluminiową razem z ćwiartkami cebuli, suszonymi pomidorami, kaparami, polewamy olejem z suszonych pomidorów, solimy, dodajemy zioła, odstawiamy na min. 2 godz. Do lodówki i później na 15 min na grilla.

Do tego pasują ziemniaki w mundurkach. Z grilla ( wcześniej podgotowane)





Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz