środa, 12 października 2016

Babeczki z puree z dyni i startym jabłkiem

Jesienne drugie śniadanie:




Składniki:
250 g mąki pszennej razowej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
3 łyżeczki cynamonu
4 jajka
200 ml oleju kokosowego
120 g ciemnego cukru
1 starte jabłko
200 g puree z dyni

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, szykujemy foremki do muffinek.
Mąkę przesiewamy z solą, proszkiem, sodą i cynamonem.
W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dolewamy olej, dokładamy jabłko i dynię, mieszamy do połączenia składników.
Przekładamy do foremek do 3/4 ich wysokości i pieczemy do suchego patyczka, ok 25 minut.


Smacznego!
Przepis z małymi modyfikacjami - wymiana składników na zdrowsze, pochodzi z Moich Wypieków

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz