niedziela, 3 września 2017

Domowe bounty

Zachęcam miłośników kokosa do wypróbowania tego przepisu, łatwy i szybki

Składniki:
300 g wiórków kokosowych
2 łyżki oleju kokosowego
puszka mleka kokosowego
łyżka miodu
2 tabliczki gorzkiej czekolady

W misce rozpuszczamy olej kokosowy, mleko kokosowe i mieszamy.
Dodajemy miód, wiórki oraz mąkę i mieszamy ponownie.
Powinna powstać bardzo gęsta masa. Formujemy batoniki, przekładamy na blaszkę lub do pudełka i zamrażamy (co najmniej 1,5h). W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, dodajemy łyżkę oleju kokosowego. Batoniki wyciągamy z zamrażalnika, odstawiamy na 5 minut, a następnie każdy z osobna zanurzamy w czekoladzie. Układamy na blasz, ozdabiamy wiórkami i wstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła. Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz