środa, 27 listopada 2013

Makaron w sosie łososiowo śmietanowym z dużą ilością pachnącego koperku

Świetny obiad lub kolacja do dobrego wina. Moja ulubiona wersja to ta z tagliatelle, ale wczoraj użyłam kolorowego fusilli.
Polecam, bo robi się samo,  jest pyszne i pachnące.



Przepis:
paczka wędzonego łososia ( 200 g)
śmietana 18 procent (z kartonika)
sól, pieprz ziołowy
świeży lub mrożony koperek
ulubiony makaron
łyżka masła
pół czerwonej cebuli drobno posiekanej

Na maśle dusimy cebulkę, dorzucamy łososia. Gdy ryba zacznie się ścinać, dolewamy śmietankę, odrobinę solimy, sporo pieprzymy i redukujemy. Pod koniec dodajemy dużo koperku, najlepiej świeżego bądź mrożonego i makaron. Mieszamy. Podajemy z parmezanem w towarzystwie białego wina.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz