wtorek, 5 marca 2013

Sobotnie genialne śniadanie

 
 
Wystarczy mieć przygotowany szpinak (zblanszowany szpinak, czosnek, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, odrobina śmietany, użyłam też kaparów i pomidorów suszonych), reszta robi się sama, a sobota zaczyna się przepysznie i zdrowo.

Kokilki, małe foremki bądź kieszonki w formie do muffinek delikatnie, używając pędelka, smarujemy oliwą lub olejem, wykładamy szynką parmeńską, na to łyżkę lub dwie szpinaku, na koniec wpijamy jajko. Solimy, pieprzymy, można jeszcze posypać serem, na przykład cheddar i wkładamy do piekarnika na ok 12 minut.

Powinny utworzyć się miseczki z szynki, podajemy z różnymi rodzajami sałat i domowym chlebem.

 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz