wtorek, 14 czerwca 2016

Muffinki jagodowe na mące orkiszowej i otrębach

W sam raz na drugie śniadanie, pożywne i smaczne. Chłopcy uwielbiają:)


Składniki:
150 ml oleju
3 jajka
200 g mąki orkiszowej
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
200 g ciemnego cukru
125 ml mleka
50 g otrębów owsianych

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.
Otręby zalewamy mlekiem, odstawiamy. Mąkę mieszamy z proszkiem, sodą i solą.
W kolejnej misce widelcem łączymy jajka, olej i cukier.
Wszystko przekładamy do jednej miski, dodajemy jagody i otręby, mieszamy. Wkładamy do papilotek. Pieczemy do suchego patyczka.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz