wtorek, 9 lipca 2013

Pierś z kurczaka, faszerowana suszonymi pomidorami, fetą i dużą ilością pietruszki.

Pierś przygotowujemy wcześniej, nadziewamy, niech przechodzi smakiem. Przed podaniem robimy szybką sałatkę, u nas pomidory, ogórki i czerwona cebula, doprawione sola i pieprzem.



Składniki na 2 osoby:
2 piersi z kurczaka
6 suszonych pomidorów
100 g sera feta
natka pietruszki
sól, pieprz, trochę oliwy z suszonych pomidorów

Piersi czyścimy, solimy i robimy małą kieszonkę.
Mieszamy posiekane pomidory, fetę i pietruszkę, dodajemy pieprz i wciskamy w kieszonkę.
Układamy na folii aluminiowej, polewamy łyżką oliwy z pomidorów, zamykamy paczuszkę z folii i pieczemy w 200 stopniach przez około 30 minut.
Przygotowujemy sałatkę i jemy:)



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz