Przepis:
Kotleciki
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
ugotowane, zmiksowane ziemniaki (ok. 6 sztuk)
koperek, ewentualnie kapary
posiekana cebula
2 małe jajka
sól, pieprz
Wszystkie składniki mieszamy, formujemy kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju przez ok. 4 minuty, po czym ręcznikiem papierowym usuwamy nadmiar tłuszczu.
Do tego koniecznie sosik, który spokojnie można zrobić w większej ilości, przyda sie do kanapek czy mięsa:
Sos
150 g serka Figurka
2 - 3 łyżki majonezu
2 - 3 wyciśnięte ząbki czosnku
1 opakowanie sosu koperkowo - ziołowego Knorra
Składniki łączymy i podajemy z kotlecikami, my zjedliśmy z ogórkami w zalewie curry mojej Babci:)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz