Przepis:
60 g brązowego cukru
90 g miękkiego masła
1 jajko
1/4 szklanki wiórków kokosowych
1/4 szklanki otrębów (użyłam pszennych)
3/4 szklanki mąki razowej
1/2 szklanki mąki pszennej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
150 g rozuszczonej czekolady (użyłam gorzkiej)
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko i jeszcze ubijamy. Dodajemy resztę skladników i mieszamy. Za przepis dziękuję Dorocie z Moich Wypieków!
Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 14 min. Po ostudzeniu na kratce możemy umoczyć ciasteczka w roztopionej czekoladzie. Pyszne również bez tego dodatku:)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz