piątek, 6 czerwca 2014

Młoda kapusta na mleku kokosowym i skrzydełka. Wszystko z curry

Pomysł rewelacyjny, zaczerpnięty od BistroMamy. Szybki sposób na młodą kapustę i zaskoczenie współbiesiadników.


Składniki:
Młoda kapusta
400 ml mleka kokosowego 
3 łyżki masła
3 łyżeczki curry
2 cm świeżo startego imbiru
2 łyżeczki garam masali
cebula
2 ząbki czosnki
sól

Skrzydełka  ( 6 sztuk)
pół szklanki oliwy z oliwek
3 łyżki curry
2 łyżeczki ostrej papryki
3 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżki garam masali
sól

Skrzydełka marynujemy dzień wcześniej w przyprawach wymieszanych w oliwie.
Kapustę myjemy, szatkujemy. Na maśle podsmażamy cebulę, następnie dodajemy czosnek, kapustę, mleko kokosowe i przyprawy. Dusimy około 15 min. 
W międzyczasie pieczemy skrzydełka. 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz