Najlepiej przygotować je dzień wcześniej, po 24 godzinach w lodówce stają się aksamitne.
Składniki na około 12 - 14 serniczków
500 g sera sernikowego (użyłam Pilosa, kupionego w Lidlu)
1 białko
2/3 szklanki cukru pudru
1 spora łyżka mąki pszennej
truskawki ( ja włożyłam po jednej do serniczka, ale możnaby zdecydowanie więcej i tak zrobię następnym razem)
Ciasteczka owsiane
Ciasteczka owsiane doprowadzamy do stanu miałkiego:). Wykładamy do przygotowanych foremek na muffinki.
Ser mieszamy z białkiem, mąką i cukrem, przekładamy do foremek. Do każdej z nich nakładamy truskawki.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, po czym od razu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy przez 25 minut. Schładzamy w lodówce. Najlepiej minimum 12 godzin.
Smacznego!
P.S. Przepis zawdzięczam Asi z Kwestii Smaku:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz