Pyszne, szybkie, nie ma zdjęć:)
Ale F. zjadł cztery, więc przepis muszę zapisać:)
Składniki:
około 225 g twarogu (u mnie twaróg w kostce 200 g plus trochę poznańskiego)
3 jajka - białka i żółtka osobno
50 g mąki pszennej (ok. 3 łyżki)
2,5-3 łyżki cukru
1 łyżeczka cukru wanilinowego (lub łyżka esencji waniliowej)
Przygotowanie:
W jednej misce wymieszać twaróg z żółtkami, cukrem, mąką i cukrem wanilinowym.
W drugiej ubić białka - nie musi być zupełnie na sztywno. Białka delikatnie wymieszać z masą serową.
Ciasto twarogowe wykładać łyżką na rozgrzaną suchą patelnię, smażyć na niewielkim ogniu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz