niedziela, 24 marca 2013

Kurczak w panierce z parmezanu, prosty, smaczny obiad

Spieszyliśmy się, więc zdjęć w zasadzie nie zrobiłam, ale polecam.
 
 


Składniki:
Piersi z kurczaka, umyte i oczyszczone, lekko rozbite, tak aby były równej grubości.
Szklanka startego parmezanu
Bułka tarta
Jedno, dwa jajka
Sól, pieprz, ewentualnie koperek
Warzywo, my zjedliśmy ze szparagi.

Piersi doprawiamy, obtaczamy w rozbitym jajku, a następnie z bułce tartej wymieszanej ze startym parmezanem.
Smażymy na głębokim tłuszczu, jeśli kawałki mięsa są grube,  na 2 - 3 minuty przykrywamy.
Podajemy z młodymi ziemniakami, warzywami.

 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz